Supre vinterforhold på Gausta - Utendørsparadiset - Nettsteder - visitrjukan
Hopp til hovedinnholdet

Supre vinterforhold på Gausta

Media melder om snøfattig vinter og avskriver skiferiene. Men tilfelle er langt fra snøfattig til fjells. Det er derimot fantastiske forhold og ledig kapasitet på vår skidestinasjon, Gausta!

Vi sier som Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening:

"

selv om gresset er grønt på Majorstua i Oslo så betyr ikke det at ikke alpinanleggene har snø. 

"

Skidestinasjon i særklasse

Med et vidt spekter av bakker, milevis med langrennsløyper, nærhet til Gaustatoppen og verdensarvbyen Rjukan, gjør Gausta til en skidestinasjon i særklasse! Med et nytt og forbedret snøkanonanlegg til 50 millioner kroner, vil vi også trolig kunne ha gode skiforhold til langt ut i april.

Gausta Skisenter er en av Norges største skisenter med sine 13 skiheiser og 35 nedfarter, hvor lengste nedfart er på hele 3800 meter. Et steinkast unna ligger Gaustatoppen med sine utrolige off-piste muligheter.

 

Opplev vinteren på Gaustatoppen 

Nylig ble Gaustatoppen kåret av Friflyt til en av 25 beste steder å reise til for vintersesongen 2020. Inne i Gaustatoppen går Gaustabanen, noe som gjør Gaustatoppen svært tilgjengelig.

Husk at all ferdsel fra Gaustatoppen er på eget ansvar. Gaustatoppen Turisthytte og Gaustabanen er åpen hver dag i hele vinter så sant været tillater det. Vaffelen på Gaustatoppen Turisthytte er omtalt som verdens beste vaffel. 

 

Overnattingsmuligheter på Gausta

Overnattingstilbudene på Gausta er varierte. Her finner du Gaustatoppen Booking sine hytter og leiligheter med ski in/ski out som holder svært god standard, du finner det klassiske høyfjellshotellet Gaustablikk som ligger rett over veien for Gausta skisenter. Det finnes også fjellstuer og appartement som komplementerer tilbudet med en noe enklere standard. Altså noe for enhver smak.

 

Food truck og flytende badstuer

På Gausta har du et godt servering- og after skitilbud. En preppemaskin er gjort om til food truck, så last ned Gausta appen og følg med på hvor i bakken du kan kjøpe deg en oppfriskning.  

Velværeavdelingen til Gaustablikk Høyfjellshotell kan lokke med massasjer, svømmebasseng og flytende badstuer med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen.

 

85 kilometer langrennsløyper

Langrennsløypene er fantastiske på Gausta. På skisporet.no kan du følge preppemaskinen live mens den er på sin prepperunde rundt i de 85 mil lange trasene. En ny lysløype på 6 km ble åpnet i fjor vinter, så nå kan du gå på langrenn fra den ene siden av skianlegget til det andre på kveldstid. 

 

Flotte langrennsløyper på Gaustablikk

Foto: Yngve Ask

Nærhet til verdenskjente attraksjoner

Gausta ligger kun en 15 minutters kjøretur fra verdensarvbyen Rjukan. Her finner du et livlig lokalsamfunn med et variert utvalg av butikker og mange attraksjoner. Det unike solspeilet som er plassert 750 meter opp i fjellsiden lyser opp Rjukan torg i en ellers vintermørk dal, noe som er verdt å oppleve.

Rjukanbadet

Byr noen dager på litt trasig vær, så kan det moderne badelandet Rjukanbadet by på varme og moro.

Foto: Bjørn Harry Schønhaug

Barna storkoser seg på Rjukanbadet.

Krossobanen og Vemork  

Rjukan er på UNESCOs verdenarvliste og vil du oppleve noen av objektene på listen så ta en tur med Krossobanen eller besøk Vemork.

Krossobanen ble opprinnelig bygget for å frakte Rjukan sin befolkning opp i solen i vinterhalvåret, men i dag fungere Krossobanen som en populær turistattraksjon sommer som vinter. Med taubanen Krossobanen ligger Hardangervidda foran dine føtter. Hardangervidda byr på mange gode langrennsløyper. På toppen av Krossobanen venter fantastisk utsikt utover Rjukan. 

På Vemork kan du oppleve det fantastiske industrieventyret som fant sted på Rjukan, og som er grunnlaget for at Rjukan sammen med Notodden nå er på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste. 

Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen ved hjelp av tungtvannet som ble produsert her. 

I oktober 2018 ble selve tungtvannskjelleren gravet frem, i vinter kan du få en eksklusiv omvisning i selveste tungtvannskjelleren!

Fjellbussen 

Reis bærekraftig og la bilen stå. Det går buss mellom Gausta og Rjukan flere ganger daglig. Se www.fjellbussen.no for rutetabell.

Kontakt oss

Frister en tur til Rjukan og Gausta? Kontakt oss, så skreddersyr vi opplegg etter ditt budsjett og dine ønsker!

bestilling@visitrjukan.com 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.