Dette er minivinterferien barna vil huske - Utendørsparadiset - Nettsteder - visitrjukan
Hopp til hovedinnholdet
hytte på Gaustablikk

Dette er minivinterferien barna vil huske

En familie har gjerne mange behov. Er din familie som min, så vil mor på shopping, far vil på langrenn, eldste datter vil på slalåm, mellomste datter vil bade og minstemann syns det er ufattelig stas med alt kjøretøy som beveger seg. Hvordan skal man blidgjøre alle i løpet av én ferie?

På Rjukan er det kort vei mellom alle attraksjonene. Byen og fjellet ligger kun 15 minutter unna hverandre. Fjellbussen kjører flere ganger daglig mellom byen og fjellet og er helt gratis.

Rjukan - alltid verdt et besøk 

Gausta skisenter

På Gausta kan både far og eldste datter får viljen sin. Gausta skisenter tilbyr 13 heiser og 35 nedfarter, hvorav lengste trasse er på hele 3800 meter. Området byr også på over 80 km preparerte langrennsløyper. Nok å velge mellom med andre ord. 

Flytende badstue 

Noe mine barn syns var veldig stas, var å prøve den nye badstuen som er sjøsatt på Kvitåvatn på Gausta. Tid reserveres i resepsjonen på Gaustablikk Høyfjellshotell. Det var stor stas å rulle seg i snøen eller dyppe seg i vannkulpen og løpe inn i en varm badstue. Og for en utsikt fra badstuen! Rett mot Gaustatoppen!

Gaustatoppen med Gaustabanen 

Om du ikke føler for å stå på ski ned fra Gaustatoppen, så er det en opplevelse i seg selv å kjøre den tidligere hemmelige banen, Gaustabanen, midt inne i fjellet. På toppen kan du skue utover 1/6 av vinter - Norge fra "Telemarks tak". 

Foto: Joachim Helstad

Rjukanbadet

Etter en dag eller to på ski, så kan det være godt å gjøre noe annet. Ved Rjukan sentrum ligger Rjukanbadet, og det er ikke bare mellomste datter som er fornøyd etter et besøk her. Det er hele familien. Alle storkoser seg. Minstemann i barnebassenget, mellomste i sklien, største i klatreveggen, far i velværeavdelingen og mor i solariumet. 

Rjukanbadet

Foto: Mediateam/visitrjukan 

Shopping

Mor er ekstra fornøyd når det også blir tid for en liten shoppingrunde på Rjukan. Rjukan har et koselig lite sentrum med alt fra flotte nisjebutikker til kjente kjeder. 

Shopping på Rjukan fotograf Jacobsen

Krossobanen 

Ny dag, nye muligheter. Krossobanen står for tur. Minstemann er helt fascinert og kan stå i timevis bare å se på "Tyttebæret og Blåbæret" kjøre opp og ned. "Se, se", sier han hver gang han ser en av vognene. Mellomste datter husker aketuren vi hadde noen år tidligere og vil prøve det igjen. Ved gode snøforhold, kan du ta med rattkjelken i Krossobanen og ake ned Ryes vei - en sikksakk vei som slynger seg 4 km under banen! NB! All ferdsel på eget ansvar!

På toppen av Krossobanen er en tur opp til utsiktspunktet obligatorisk. Der venter flott utsikt utover Rjukan, mot Gaustatoppen og Vemork. Vanskelig er det også å gå forbi Kafe Krossobanen. Der må vi gjerne innom og legge igjen noen kroner, og nyte noe spiselig til den flotte utsikten, før minstemann begynner å bli utålmodig og gjerne vil kjøre Krossobanen igjen. De største syns det er ekstra stas med Krossobanen når de får kjøre den "helt selv" og får et sertifikat om at de er godkjente vognførere. 

Vemork 

En av hovedattraksjonene på Rjukan er Vemork. Vemork er nok for mange mest kjent for "Kampen om tungtvannet", men Vemork er også Rjukan sitt verdensarvsenter og har en fin fremstilling av industriarven, som har gjort at Rjukan sammen med Notodden er på UNESCOs verdensarvliste. Vemork har en egen spennende utstilling for barn kaldt "Det brenner". For de litt eldre barna, samt mamma og pappa er utstillingen "Heltene i Telemark" obligatorisk. Kanskje blir du utfordret til å reflektere litt over hva det vil si å være helt i dag?!

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Ca 20 km lenger vest, ligger Skinnarbu Nasjonalparkhotell og Hardangervidda Nasjonalparksenter. Skinnarbu Nasjonalparkhotell har den siste tiden blitt betydelig oppgradert. Et steinkast unna hotellet ligger Hardangervidda Nasjonalparksenter med sin interaktive utstilling om naturen og villreinen på Hardangervidda. Hvilke barn er det som ikke syns det er gøy med interaktive installasjoner hvor de kan trykke seg frem til ny kunnskap? Det må også nevnes at senteret har vunnet flere internasjonale priser. 

Interaktiv villreinsutstillingen på Hardangervidda nasjonalparksenter

Foto: Hardangervidda Nasjonalparksenter

Få tilbud på din minivinterferie 

Kontakt oss gjerne for et tilbud på minivinterferie eller kanskje påskeferie med overnatting og aktiviteter!

Kontakt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.