Rå natur og raske hjerteslag med firmatur til Rjukan - Rjukan - Nettsteder - visitrjukan
Hopp til hovedinnholdet

Rå natur og raske hjerteslag med firmatur til Rjukan

Historie, spenning og Sør-Norges råeste fjelltopp gjør Rjukan til et godt sted for bygging av relasjoner og mestringsfølelse.

-    Da vi akkurat hadde etablert en ny avdeling på jobb, trengte vi et sted hvor vi kunne samle oss, bygge strategier og bli kjent. Vi ville bort fra mas og kjas på kontoret, til et sted hvor vi kunne gjøre noe aktivt sammen. Rjukan var perfekt for vår bedrift, sier Ståle Hagen, direktør og leder for Mobilitet og Transport i KPMG Advisory.

Kun et par timer unna hovedstaden ventet rå natur, fascinerende historie og adrenalinfylte opplevelser for kollegene i KPMG. Et besøk i Tungtvannskjelleren, hvor en av krigshistoriens mest berømte aksjoner fant sted, var blant severdighetene KPMG prioriterte. 

"

Kun et par timer unna hovedstaden ventet rå natur, fascinerende historie og adrenalinfylte opplevelser.

"

-    Det å høre historien om tungtvannsaksjonen, for så å gå ned i det store juvet og komme seg gjennom sabortørløypa, var med på å knytte oss nærmere sammen. Jeg tror slike opplevelser gjør kolleger tryggere på hverandre, sier Hagen, og legger til:

- At et sted har en så stor og viktig historie å fortelle, gir turen en ekstra dimensjon. Å kjøre gokart eller leke bajas kan man gjøre hvor som helst. På Rjukan får man faktisk verdenshistorie med på kjøpet. Det er jo også laget Hollywoodfilm om Vemork og tungtvannsaksjonen.

Adrenalin

Historien blir holdt levende med guidede turer, og Top Secret Dining, en middagsopplevelse utenom det vanlige inne i selve Gaustatoppen. I 1800 meters høyde får man servert treretters middag og et skuespill i NATOs tidligere avlyttingslokale. Skuespillerne tar gjestene med tilbake til den kalde krigen.

- Morsomt at Gaustabanens ansatte også stilte som skuespillere! En av damene var ganske skummel, hun målte oss opp og ned med strenge øyne. Etter middagen gikk sirenen, og vi måtte evakuere området. Det er klart den slags opplevelser gir litt ekstra adrenalin, sier Hagen.

Hvordan var det å oppleve Gaustatoppen, Sør-Norges råeste fjelltopp?

-   Veldig spennende, og samtidig noe alle kan oppleve! Mens andre fjelltopper i Norge må bestiges til fots, kan Gaustatoppen nås ved å ta Gaustabanen, som går nesten helt til topps, sier Hagen, som selv nådde toppen i full snøstorm.

- Vi gikk i mørket med lommelykter, i skikkelig vind og snøstorm. Vi så ingenting og måtte holde oss i hverandre. Sånt er med på å bygge både mestringsfølelse og relasjoner. En fin måte å bli kjent med kolleger på. Jeg vil absolutt anbefale bedrifter å dra til Rjukan, det er et godt sted å klarne hodet og bygge strategier og team, sier Hagen.

"

Jeg vil absolutt anbefale bedrifter å dra til Rjukan!

"

Unik klatrepark

Spenning får du også i Rjukan Klatrepark, som kan skilte med sin egen sabotørløype, flymaskin i full størrelse, fallskjermhopp over Hardangervidda og zip-line over til England. Alt dette foregår dog oppunder trærne på Rjukan, i gjenskapte versjoner av historiske hendelser.

-   Det som gjør denne klatreparken unik, er nettopp historien den er lagt opp til å fortelle. Her følger man tungtvannsaksjonen skritt for skritt, med forskjellige hindre og oppgaver, sier Aleksander Gamme, eier av Rjukan Klatrepark.

Ifølge Gamme er dette klatreparken i Norge med best utsikt, og med den kuleste ankomsten. Her tar man den ærverdige Krossobanen opp, som er Nordens eldste og mest originale to-tausbane i regulær trafikk.

"

 Rjukan har en unik bukett med opplevelsesmuligheter, med natur som bærebjelke. I tillegg har stedet en fascinerende historie.

"

Kontakt oss: 

Kontakt oss for tilbud på din neste firmatur!

Vi skreddersyr opplegg etter deres ønsker og budsjett.

Rjukan Turistkontor telefon 35 08 05 50 eller mail til bestilling@visitrjukan.com 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.