10 kule ting du kan gjøre på Rjukan i sommer - Rjukan - Nettsteder - visitrjukan
Hopp til hovedinnholdet

10 kule ting du kan gjøre på Rjukan i sommer

1.  Overnatting i Sabotørhytta

Nå kan du overnatte i en tro kopi av hytta hvor sabotørene overnattet natten før de skulle sprenge tungtvannsanlegget på Vemork

Hytta er bygd på murene etter originalhytta som sabotørene overnattet i. 

Les mer om Sabotørhytta her. 

2. Glamping

Det nye innen camping har nådd Sandviken Camping i Tinn Austbygd, nemlig glamping. Lite kult å våkne i et luksus telt med flott utsikt utover Tinnsjøen?

Les mer om glamping

3. Sauna tønne

Sandviken camping har ikke bare slått til med glamping, men også sauna tønne. Om ikke sommeren blir av varmeste sort, så trenger du ikke fortvile! Hos Sandviken Camping kan du allikevel kjenne varmen på kroppen, mens du skuer utover Tinnsjøen. 

Flott utsikt utover Tinnsjøen. Foto: Fotograf Jacobsen

4. Tretopphytte

Opplev naturen fra en kul, varm, moderne og godt designet tretopphytte på Å Camp i Tessungdalen. Fra terrassen kan du slenge ut fiskesnøret og prøve fiskelykken i elven som renner forbi. 

5. Norges råeste strikkhopp

Kast deg utfor fra hengebruen til Vemork, og ned i det 84 meter lange Vemorkjuvet. Vi garanterer raske hjerteslag, og kanskje er det noe av det kuleste du har opplevd?!

Hopp må forhåndsbookes! 

Book strikkhopp

6. Rjukan klatrepark

Rjukan klatrepark er kulere enn andre klatreparker. Eventyret starter med en helt spesiell attraksjon, Krossobanen, Nord-Europas første kabelbane bygget i i 1928. 

Selve klatreparken ligger på randen av Hardangervidda, med panoramautsikt mot majestetiske Gaustatoppen. Med Norges råeste utsikt! 

Her flyktet sabotørene en februarnatt i 1943, etter å ha gjennomført den mest vellykkede sabotasjeaksjonen på norsk jord. I den kuleste løypa, Sabotørløypa, kan du være en del av Operasjon Gunnerside - og klatre gjennom hele aksjonen med instruksjoner for hvert hinder. Det holder ikke å bare å klatre juvet, klyve inn i fabrikken og sprenge tungtvannet, du må også rømme hele veien til Sverige! Kult eller hva?

 7. Flytende badstuer

På innsjøen Kvitåvatn på Gausta er det sjøsatt to kule og flytende badstuer, med fantastisk utsikt til Gaustatoppen. Her kan du nyte varmen mens du skuer utover det flotte naturlandskapet, med selve Gaustatoppen som selve blikkfanget. 

Flytende badstuer. Foto: Gaustablikk/2028

8. Kajakktur på Møsvatn eller Tinnsjøen 

Bli med The Heavy Water Adventures på en organisert og kul kajakktur på idylliske Møsvatn og Tinnsjøen. 

Les mer om kajakkturen

9. «Hemmelig» bane inne i fjellet

Gaustabanen tar deg gjennom trange, mørke tunneler - helt til toppen av Gaustatoppen! Banen var frem til 2010 et hermetisk lukket og hemmelig NATO anlegg. Nå kan du oppleve denne kule banen hver dag hele sommeren.

Les mer om Gaustabanen

Foto: Benjamin A. Ward

10. Tungtvannskjelleren

Bli med inn i selve tungtvannskjelleren på Vemork! Se kabelføringen hvor Fredrik Kayser og Joachim Rønneberg krabbet inn og rommet hvor tungtvannscellene stod. Dette er Norges historie på sitt beste!

Book omvisning her

Skreddersydd pakke

Vil du oppleve noen av disse kule tingene, så kontakt oss gjerne for et tilbud på en skreddersydd pakke med akkurat de aktivitetene DU syns er kule!

Telefon: 35 08 05 50

Eller på mail til: bestilling@visitrjukan.com 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.