Her serveres verdens beste napoleonskake - Kultur - Nettsteder - visitrjukan
Hopp til hovedinnholdet

Her serveres verdens beste napoleonskake

Konditoren på Eyde konditori deler hemmeligheten bak suksessoppskriften. 

- Det går gjetord om dette bakverket. Vi har folk innom som forteller at de har kjørt helt fra Tønsberg bare for å smake på napoleonskaka vår, sier Torbjørn Vågsland, mens han bærer på et titalls kakestykker. De skal opp til "Rjukan-damene" i andre etasje. 

Eyde Konditori finner du mer informasjon om her. 

Ikke for "hvermansen"

For 100 år siden var det bare de fine og fjonge Rjukan-fruene som bestilte eksklusivt stykke "millefeuille" på konditoriet. Og selv om den herskapelige smaken er den samme, er det heldigvis blitt en godbit alle kan nyte med god samvittighet i dag. 

"

Det går gjetord om dette bakverket. Vi har folk innom som forteller at de har kjørt helt fra Tønsberg bare for å smake på napoleonskaka vår.

"

- Knasende sprø bunn, silkemyk glasur og "en helt ubeskrivelig vaniljekrem".

Slik beskriver stamgjestene Napoleonskaka til Torbjørn. Den franske "tusenlags"- kaka serveres alltid nybakt på Eyde Konditori - som ligger som et naturlig samlingssted midt i Rjukan sentrum.

Deilig klassiker

Den tradisjonsrike napoleonskaka har kanskje ligget i litt brokk i Norge de siste årene, men gjør definitivt et sterkt comeback hos Torbjørn på Eyde Konditori.  

En familiehemmelighet  

Napoleonskaka – eller millefeuille som den heter på fransk – er et bakverk som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Og skal vi tro konditoren, er kaka hans nesten like gammel:

 – Jeg bruker en oppskrift som er bevart i familien gjennom generasjoner. Den er i hvert fall 100 år gammel, forteller han.

 – Og hva er den hemmelige ingrediensen?

 – Det er viktig å bruke ekte vanilje av høy kvalitet. Hos oss finner du ingen kunstige ingredienser eller lettvinte løsninger. Men jeg kan ikke røpe alt heller, sier konditoren med et smil på lur. 

"

Jeg bruker en oppskrift som er bevart i familien gjennom generasjoner. Den er i hvert fall 100 år gammel.

"
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.