Besøk hos lokalbefolkningen - Kultur - Nettsteder - visitrjukan
Hopp til hovedinnholdet

Besøk hos lokalbefolkningen

Vårt nye konsept «Dine with locals», eller på godt norsk «hjemmebesøk» har på kort tid blitt populært. 

Jeg besøkte Rjukanpatrioten Berit Eide som er en av de fem lokale vertene som har vært så sporty og åpnet dørene sine for turister, og denne gangen har hun fått besøk av det spanske paret Isa og Chiro.

Isa elsket konseptet med en gang hun så det.

- Vi så dette tilbudet på visitRjukan sin hjemmeside ved en tilfeldighet, vi skulle bare søke etter informasjon om Rjukan. Tenk å få komme hjem å se hvordan lokalbefolkningen på Rjukan bor og få spise middag med dem! Vi syns dette fremstod som et fantastisk tilbud og noe helt annerledes enn andre steder vi har vært, forteller Isa, som sammen med sin samboer har tatt turen fra Spania til Rjukan for å isklatre. - Vi reiser mye, og har aldri opplevd slik vennlighet blant lokalbefolkningen som her på Rjukan.

"

Vi reiser mye, og har aldri opplevd slik vennlighet blant lokalbefolkningen som her på Rjukan.

"

Berit har pyntet bordet, klart til besøk av ukjente

- Jeg vil bare si tusen takk for muligheten dere ga oss, både det å bli kjent med Berit og hennes sønn, men også den norske kulturen og ikke minst fikk vi mange tips om Rjukan og Norge, sier Isa.

Berit har åpnet hjemmet sitt før

Dette er ikke første gangen Berit har hatt hjemmebesøk. For kort tid siden åpnet hun stuen sin også for et sveitsisk par, og det ga mersmak.

- Jeg var litt spent i forkant, og ryddet litt ekstra slik man gjør når man venter gjester. Men nå tenker jeg at jeg ikke må gjøre det så høytidelig, men legge det på et folkelig nivå. De ønsker jo å oppleve hvordan en norsk familie har det, hva vi spiser og kulturen rundt matbordet. Begge besøkene har gått veldig bra. Vi har sittet rundt bordet i 3 timer og skravlet om løst og fast, spist og kost oss. Det har vært god stemning og ikke beklemt i det hele tatt, sier Berit.

Berit sin spesielle spagettirett

På spørsmål om hva Berit serverer, svarer hun; - jeg er ikke noen typisk «norsk mat»-menneske så det blir slik mat som vi liker. Jeg har en helt spesiell spagettirett som er en innertier hos de fleste. Denne har mye godt i seg og blir servert med salat, hjemmelaget dressing og hvitløksbrød. Rødvin hvis de ønsker det, brus og isvann. Til dessert har jeg kjørt på med vafler med tilbehør. Jeg forteller at dette er veldig norsk og vaflene får virkelig «bein å gå på».

 

Berit sin spagettispesial

Fra sidelinjen skyter Isa til at maten smakte fortreffelig, de kunne ikke stoppe å spise og de elsket også vafler med rømme, syltetøy og brunost.

- Jeg tenker at det er viktig å ikke tro at de som kommer forventer luksuriøs tre-retters middag, men at de synes det er stas å «smake» på tradisjonen til de som de besøker. Neste gang så er planen å servere ørret med alt det gode som følger med, hvis de som kommer spiser fisk, sier Berit med et smil, og fortsetter - jeg syns dette konseptet er veldig spennende, og en utrolig mulighet til å bli kjent med andre mennesker og kulturer, og ikke minst får jeg mulighet til å vise dem hvordan vår «verden» er. Det blir veldig nært å sitte rundt et bord med god mat og drikke og snakke om løst og fast. De to parene vi har hatt på besøk har vært veldig interessert i både historien om Rjukan og nåtiden. Jeg nevner selvfølgelig alle attraksjoner de bør få med seg, slik som Gaustatoppen og Gaustabanen, Vemork, Krossobanen og Hardangervidda Nasjonalparksenter, og sier at de også bør komme tilbake en annen årstid også slik at de får oppleve mer av Rjukan.

"

Jeg vil bare si tusen takk for muligheten dere ga oss, både det å bli kjent med Berit og hennes sønn, men også den norske kulturen og ikke minst fikk vi mange tips om Rjukan og Norge

"

Jeg vil si at det er en berikelse for min lille familie å bli med på dette konseptet. Vi får mulighet til å skape vennskap utover vår lille sirkel av mennesker vi omgås med. Vi får et lite innblikk i deres verden og bidrar til å markedsføre Rjukan, byen som jeg er så glad i. Vi kommer garantert til å holde kontakten med Isa og Chiro, og vi er hjertelig velkommen til å besøke dem i Spania. Jeg må si at vi allerede har lyst til å ta turen, ler Berit.

Markedsføring i sosiale medier

Turistene som får komme på hjemmebesøk forplikter seg til å spre innhold i sine lokale sosiale medier kanaler, og på den måten blir de våre markedsførere. 

Eksempel på SoMe innlegg

Vil du besøke en lokal Rjukan familie? 

Kunne du tenke deg å se hvordan Rjukan sin befolkning lever og spiser? 

Sjekk ut tilbudet "Dine with locals Rjukan". 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.